Snijeg izazvao velike probleme u saobraćaju u BiH

Vijesti 29. apr 201711:05 > 11:08
N1

Nove sniježne padavine izazvale su jutros velike probleme u dijelovima Bosne i Hercegovine.

 Kako je saopćeno iz BIHAMK-a, zbog snijega koji pada na području Kupresa (Bugojno-Kupres), Rostova (Novi Travnik-Bugojno) i Karaule (Olovo-Kladanj) saobraćaj se odvija otežano i usporeno. Vozačima se savjetuje opreznija vožnju prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Pojačan je promet vozila na većini graničnih prelaza, zadržavanja su trenutno u intervalima od 30 do 40 minuta. Zbog radova koji još uvijek traju na području Hrvatske, povremeno se na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja formiraju duže kolone vozila.

Zbog produženog vikenda i nastupajućih prvomajskih praznika očekuje se pojačan promet vozila, kako na putevima u našoj zemlji, na dionicama prema aktuelnim izletištima, tako i na graničnim prelazima. Sve one koji putuju u inostranstvo iz BIHAMK-a podsjećaju da provjere važnost dokumenata neophodnih za prelazak granice (kao što su zeleni karton, saobraćajna i vozačka dozvola, te pasoš).

Povodom međunarodnog praznika rada, zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija na području Federacije Bosne i Hercegovine do 02.05 do 24 sata.

Na putevima sa aktuelnim radovima saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene saobraćajne signalizacije. Izdvajamo autoput A-1 dionice Bojnik-Sarajevo zapad-Lepenica (vijadukt Bojnik i u blizini tunela Igman) i Zenica Jug-Kakanj (u mjestu Donji Tičići). Sanacioni radovi izvode se i na magistralnim putevima: M-17 Žepče-Maglaj, M-18 Simin Han-Priboj i M-17 Jablanica-Mostar.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mrežaTwitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.