Na Doljanima se čeka do 45 minuta, na GP Velika Kladuša 90

Vijesti 02. maj 201720:07 > 20:10
N1

U utorak, 2. maja 2016. godine završava se i 'produženi vikend' u BiH zbog prvomajskih praznika.

Na ulazu u BiH, na Graničnom prelazu Doljani nema dužih zadržavanja. Tokom dana se na ovom ulazu i izlazu iz BiH čekalo 30 do 45 minuta.

Mnogobrojni državljani BiH odlučili su Međunarodni praznik rada provesti na hrvatskom primorju – a mještani kažu da su ova zadržavanja ‘normalna’.

Veće gužve se očekuju u narednim mjesecima kada zvanično počinje i ljetna turistička sezona.

Putnicima se svakako savjetuje da se informišu o stanju na graničnim prelazima – i da izbjegavaju one sa većim zadržavanjima.

rema informacijama Granične policije BiH, na GP Velika Kladuša na izlazu iz naše zemlje čeka se oko 1,5 sat, a vozila izlaze u četiri kolone. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja su u intervalima od 30 do 60 minuta (na jugu na ulazu, a na sjeveru na izlazu iz BiH). 

Zbog radova u Crnoj Gori (Ilino brdo-Vilusi) ne preporučuje se korištenje GP Klobuk (09-11 i 13-15 sati).

Posljednji je dan produženog prazničnog vikenda pa je povremeno pojačan promet vozila na putevima u našoj zemlji, kao i na graničnim prijelazima. 

Smanjen je obim radova, ali zbog privremeno postavljene signalizacije na pojedinim dionicama prometuje se usporeno. Izdvajamo autoput A-1 dionice Bojnik-Sarajevo zapad-Lepenica (vijadukt Bojnik i u blizini tunela Igman) i Zenica Jug-Kakanj (u mjestu Donji Tičići), kao i magistralne puteve: M-17 Žepče-Maglaj, M-18 Simin Han-Priboj i M-17 Jablanica-Mostar.

U povodu međunarodnog praznika rada, večeras do ponoći, zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija na području Federacije Bosne i Hercegovine.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVOna ovom linku.