Bolnicu u I. Sarajevu gradit će firme iz Laktaša i Mostara

Vijesti 05. maj 201716:58 > 16:59
N1/Ilustracija

"Marković Invest-R.M." d.o.o. Laktaši i "Medical" d.o.o. Mostar izabrani su za najpovoljnijeg ponuđača za realizaciju projekta izgradnje nove bolnice u Istočnom Sarajevu, saopćeno je iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.

Ta grupa ponuđača dala je ponudu za izgradnju od 46.582.992,55 KM bez PDV-a.

Riječ je o projektu “ključ u ruke” što podrazumijeva projektovanje, kompletnu pripremu lokacije za izgradnju, izvođenje svih građevinskih radova po fazama i kompletno opremanje namještajem i medicinskom opremom po najvišim standardima koje zahtijeva savremena zdravstvena ustanova.

Projektom su obuhvaćeni i izgradnja prateće infrastrukture za normalno funkcionisanje bolnice (trafostanica, kotlovnica, kanalizacija, putna komunikacija, uređenje okoline zgrade) i uspostavljanje funkcionalne cjeline s već izgrađenim objektima bolnice (topla veza).

Novi objekat će biti površine više od 10.000 kvadratnih metara, imat će 210 bolesničkih kreveta, a raspolagat će  svim medicinskim specijalističkim službama.

Tendersku dokumentaciju za ovaj projekat preuzelo je 19 firmi/kompanija, a ponudu je dostavila samo jedna koja je i izabrana za najpovoljnijeg ponuđača, navode iz entitetskog resornog ministarstva.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.