150 kandidata za Večernjakovu Osobu godine

Vijesti 18. maj 201717:53 > 17:54
N1

Večernji list, zajedno sa svojim partnerima, organizira 16. po redu Večernjakov pečat, manifestaciju koja je u svijetu prepoznata po snažnim porukama mira i suživota, a koju su mnogi ocijenili najvažnijim društvenim događajem u Bosni i Hercegovini.

Svoju prisutnost na manifestaciji pod motom “Evropsko proljeće”, koja se održava u Hrvatskom domu “Herceg Stjepan Kosača” u Mostaru, potvrdili su brojni visoki dužnosnici iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Evrope.

Željko Andrijanić iz organizacije Večernjakovog pečata za N1 je potvrdio da su u toku finalne pripreme, i da će se pobrinuti da i ovogodišnji događaj uspije.

Ove godine za Večernjakovu osobu godine takmiči se 150 osoba, u 10 kategorija.

Najvažnija je naravno Ponos BiH, koja će se dodijeliti osobama sa uspjehom u prošloj godini, one koji su napravili poduhvat i one u humanističkoj kategoriji, potvrdio je Andrijanić.

“Te osobe su pravi primjer i pravi pečat na Večernjakov pečat”, kazao je.

Inače, za ovu manifestaciju uvijek vlada veliki interes, a veliki video wall biće postavljen ispred Hrvatskog doma herceg Stjepan Kosača – pa svi koji ne budu mogli ući, manifestaciju će moći pratiti preko njega.

Osobom godine, prošle je godine proglašen glumac Enis Bešlagić.

U dvorani Kosače zapjevat će i odnedavno član Evropske akademije nauke i umjetnosti, lider sevdalinke, Nedžad Salković, zatim Zlatan Stipišić Gibonni, Goran Karan, Giuliano, Đelo Jusić.

Službeni program počinje u 21 sat, a ove godine čak pet televizijskih kuća uživo prenosi Večernjakov pečat.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.