Neobični maskenbal obradovao Fočake

Vijesti 18. maj 201721:11 > 21:14
Srna

Tradicionalni dječiji maskenbal večeras je u Foči izveo na gradske ulice više od 550 djece obučenih u grupne kostime, koje su tematski i maštovito kreirali uz pomoć roditelja i zaposlenih u obdaništu i dvije osnovne škole.

Gradom je defilovala grupa grozdova, koje su mališani dočarali plavim, ljubičastim i bijelim balonima uz zelene listove od papira, rubikove i jamb kocke, komplet domina i špil karata, buketi proljećnog cvijeća.

Na pomoćnom stadionu Fudbalskog kluba Sutjeska, gdje je obavljena smotra brojne građane oduševila je i skupina bubamara i oblaka, grupe tenisera, kauboja, klovnova, slikara, jarko žutih sunašaca i drugih veselih maski.

Slađana Vladičić, direktor Vrtića “Čika Jova Zmaj”, koji je uz pomoć osnovnih škola “Sveti Sava” i “Veselin Masleša” organizovao maskenbal, istakla je da je ove godine manifestacija osmišljena malo drugačije.

“Za promjenu, ovo je veoma lijepo vidjeti. Roditelji su se mnogo više potrudili, jer su prošle godine dominirale kupovne maske, a sada su u grupnim kostimima naglašeni trud i maštovitost roditelja, vaspitača i učitelja”, rekla je Vladičićeva.

Tradicionalni dječiji maskenbal organizovan je u okviru Majskih svečanosti.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Srna
Srna
Srna
Srna