Burke iz Manchestera za N1: Grad prekriven natpisima podrške

Vijesti 23. maj 201719:08 > 19:13
N1

U eksploziji na koncertu američke pjevačice Ariane Grande u engleskom gradu Manchesteru u ponedjeljak navečer smrtno je stradalo najmanje 22 ljudi, dok ih je više od 50 ranjeno, a britanska policija je kazala kako događaj tretira kao teroristički napad.

U program N1 televizije se uživo iz Manchestera uključio CNN-ov reporter Samuel Burke koji je izvijestio o trenutnoj situaciji u ovom gradu.

Još uvijek je napeta situacija u Manchesteru ali dobio sam informacije od policije: Napadač je Salman Abedi, 22-godišnjak. Još uvijek nema poveznice sa njim i bilo kojom terorističkom grupom“, kazao je Burke.

Dodao je da je glavna ulica u Manchesteru pod kontrolom policije, a da je grad prekriven natpisima “Pray for Manchester”.

Kao što vidite vozila prolaze glavnom ulicom koja vodi do koncertne dvorane ali je ona zatvorena i pod kontrolom policije. Život se polako nomralizuje, grad je prekriven natpisima “Pray for Manchester”“.

Podsjećamo, britanska policija objavila ime napadača. Radi se o 22-godišnjem Salmanu Abediju, javlja Reuters.

Napadač, koji je djelovao sam i također je poginuo u napadu, aktivirao je bombu kućne radinosti u foajeu dvorane oko 22.30 sati, neposredno nakon završetka koncerta.

Inače, podsjećamo, šef policije Ian Hopkins izjavio je jutros kako je napad izveo jedan napadač samoubica koji je aktivirao eksplozivnu napravu, a da je istraga nastavljena o tom slučaju koji se tretira kao teroristički napad.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku