Nevjerovatna izjava Fadila Novalića u programu N1 televizije

Vijesti 31. maj 201710:13 > 10:30
N1

Fadil Novalić premijer Vlade Federacije BiH prošle sedmice je prisustvovao donatorskoj večeri koja je za cilj imala prikupljanje sredstava za siguran rad Roditeljske kuće.

Tom prilikom Fadil Novalić je obećao da će se raditi i na dugoročnom rješenju problema Roditeljske kuće i da će problem biti riješen sistemski.

Ipak u jutarnjem programu N1 televizije, Novalić je iznio drugačije mišljenje.

Radimo na tome, obećali smo i najveću donaciju i oni će to imat na raspolaganju. Sistemski bi se moglo riješiti na određen način, ali hajmo pogledati, da li bi oni od toga imali računa?

One noći smo skupili 260.000 KM, a potrebe Roditeljske kuće su 145.000 KM. Možemo znantno više ovako donatorskim večerima, jer ko ima srca da ne da novac za ovakvu plemenitu stvar, nego da riješimo sistemski. Čak su i oni tako rekli, direktor je promijenio mišljenje. Mislimo da je ovako najvidljivije i bolje je organizovati donatorske večeri, nego sistemski rješavati“, mišljenja je premijer Vlade FBiH.

On je kazao da Vlada FBiH izdvaja 60.000 KM za Roditeljsku kuću i naglasio da su donatorske večeri “najplemenitija stvar ko hoće od srca da pomogne.”

Ni u Njemačkoj ovakve stvari nisu sistemski riješene. Više se novca skupi donatorskim večerima nego sistemski.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.