"Čistač dva": Uhapšeno 16 osoba

Vijesti 23. sep 201414:28 > 14:48
Srna

Policija je u toku akcije "Čistač dva" na području Banja Luke, Prijedora i Laktaša uhapsila 16 lica, pretresla ukupno 13 lokacija, te pronašla određenu količinu droge i oružja, izjavio je načelnik Centra javne bezbjednosti Banjaluka Mladen Marić.

Marić je novinarima rekao da su na području Prijedora uhapšene dvije osobe, a na području Banja Luke 14, među kojima je i jedan policijski službenik. U okviru ove akcije tri lica su ranije uhapšena i ona se već nalaze u pritvoru.

Tokom akcije, ističe Marić, zaplijenjeno je 646 grama heroina, 100 grama marihuane, više digitalnih vaga, telefona, sim-kartica, dva pištolja, automatska puška, dva putnička automobila i 114 predmeta iz provala koje se dovode u vezu sa uhapšenima.

On je naglasio da je uhapšen i službenik Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Banja Luka, koji je sa još pet lica osumnjičen za fingiranje saobraćajne nezgode, odnosno zloupotrebu službenog položaja i osiguraničke prevare.

Srna
Srna
Srna
Srna

 Marić je istakao da će uhapšeni nakon kriminalističke obrade sutra biti predati banjalučkom Okružnom tužilaštvu na dalje postupanje.

Srna nezvanično saznaje da su uhapšeni Mithat Hajdarpašić (50), Aleksandar Veselić (36), Nenad Bjelajac (30), Zvonimir Stepanović (43), Miloš Dulić (33), Nemanja Morača (21), Saša Gverić (32) iz Banja Luke, Bojana Praizović (18) iz Laktaša, te Draško Došen (36) i Dragan Praštalo (36) iz Prijedora.

Zbog fingiranja saobraćajnih nezgoda uhapšeni su policijski službenik čiji su inicijali M.Đ. (47), te Emir Hajdarpašić (26), Anes Hajdarpašić (27), Hermin Pemić (39), Aleksandra Dokić (36) i Jasmin Rašak (40) iz Banja Luke.