Do 12 sati će radnicima biti isplaćena jednokratna pomoć

Vijesti 26. dec 201409:41 > 09:45
N1

Radnici Fabrike obuće "Aida“, "Dite“, "Livnice“ i "Konjuha“, koji su u srijedu u jutarnjim satima krenuli pješke prema Graničnom prijelazu Orašje u namjeri da napuste BiH, još se nalaze u Coloseumu, u mjestu Ormanica, gdje su i prenoćili.

N1
N1
N1
N1
N1

Sindikalni predstavnici su radnicima saopštili da će do 12 sati biti isplaćena jednokratna pomoć u vrijednosti od 300 KM, te da će im biti osigurani paketi sa hranom u vrijednosti od 100 KM, javila je reporterka N1,Jasmina Demirović.

Radnici su za N1 istakli da su zadovoljni pomoći, međutim, ne vraćaju se dok “novac ne bude na računu”.

Radnici su također istakli da neki od njih sinoć nisu mogli spavati “zbog hladnoće i neudobnosti hale” u kojoj nije bilo grijanja.

S namjerom da što hitnije riješi zahtjeve radnika firmi s poteškoćama, Vlada Tuzlanskog kantona jutros je razmatrala mogućnosti za odobravanje jednokratne socijalne pomoć u skladu sa usvojenim Izmjenama i dopunama budžeta TK za 2014. godinu.  

Vlada TK zadužila je resorna ministarstva da do 13 sati, kada je zakazana vanredna sjednica, u saradnji s Crvenim križom Tuzlanskog kantona iznađu zakonske mogućnosti za realizaciju jednokratne pomoći za 880 radnika firmi s poteškoćama sa područja Tuzlanskog kantona, saopćio je Ured za zajedničke poslove kantonalnih organa Tuzlanskog kantona.