Željko Komšić i Katica Čerkez gosti Dana uživo

Vijesti 22. jun 201716:01 > 16:04
N1

I danas se družimo s vama u emisiji "Dan uživo" od 16 sati i 30 minuta pa sve do 19 minuta i govorimo o svim aktualnim temama.

22 godine od završetka rata – nacionalne podjele u pojedinim bh. školama. Segregaciji se suprotstavili učenici iz Jajca, a od kantonalne ministrice su dobili odgovor – idite u disko. Pojašnjenje ove izjave, kao i opaske da su učenici marionete međunarodne zajednice tražimo od ministrice obrazovanja Srednjobosanskog kantona, Katice Čerkez, koja je gošća Dana uživo.

Uoči sutrašnje inauguracije Aleksandra Vučića – analiziramo: Hoće li sa odlaskom Tomislava Nikolića, i novom Vučićevom funkcijom doći do promjena u odnosima Sarajeva i Beograda.

O tome razgovaramo sa Željkom Komšićem.

Hiljade zaposlenih u Agrokorovim firmama u BiH strepe za svoja radna mjesta. Agrokorov povjernik Ante Ramljak ponovno u našoj zemlji. O mogućim ishodima ove krize za Dan uživo govori ekonomista Zoran Pavlović.

Dok mladi masovno odlaze iz domovine, trbuhom za kruhom, drugi se trude da u njoj ostanu. Kako Akademija za mlade lidere pomaže lakšem zaposlenju i pronalsaku perspektive u BiH – saznajte u Danu uživo.

Društvene mreže komentira Amra Varatanović, novinarka agencije “Patria”, donosimo i aktualne servisne informacije, biznis vijesti, a tu su i zabavne minute.

Kroz Dan uživo vodi vas Boris Brezo.

Pratite UŽIVO i putem portala.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mrežaTwitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.