Ko su najveći dužnici za poslovne prostore u Starom Gradu

Vijesti 30. jun 201711:11 > 11:12
N1

Prva Nezavisna lista Stari Grad Sarajevo na svom zvaničnom Facebook profilu objavila je spisak 20 aktivnih zakupaca sa jednom ili više zakupnina koji imaju visoka novčana dugovanja prema zakupcu, odnosno Općini Stari Grad.

Deložacija zakupca u objektu ‘Tesla pub’ u ulici Zelenih beretki izazvala je pažnju u glavnom gradu BiH. To je bio povod da se u javnosti pojavi spisak koji je sačinjen od 20 najvećih dužnika zakupnina u ovoj sarajevskoj općini.

Na prvom mjestu nalazi se prostor na adresi Saliha Hadžihusejnovića Muvekita br. 1 čiji je zakupac Stojnić Denis sa visinom zakupnine od 20.515,95 KM. Njegova dugovanja iznose 332.612,10 KM.

Na drugom mjestu je pravno lice AV-AV d.o.o. na adresi Kundurdžiluk 4. Visina zakupnine za ovaj prostor iznosi 2.137,01 KM, a dug prema Općini iznosi 192.321,30 KM.

Na trećem mjestu je zakupac Mehmed Skaka. Njegov dug za prostor registrovan na adresi Mula Mustafe Bašeskije iznosi 152.513,30 KM, a visina zakupnine iznosi 1.049,49 KM.

Na četvrtom mjestu je Amira Džirlo koja je zakupac prostora u ulici Đulagina 6. Njen dug iznosi 138.281,29 KM.

Na petom mjestu je dug od 117.470,69 KM, a za njega je odgovorna Ermina Mušić na adresi Saliha Hadžihusejnovića Muvekita.

Dalje slijede Bojan Ćorović, Adem Jež, DES DD, Army Shop d.o.o. Sarajevo, Aeroclub, City Fashion d.o.o., Zavod za zaštitu kulturno istorijskog naslijeđa KS – JU Muzej Sarajeva, Nedim Babić, Bašbunar d.o.o., Sabahudin Ćosović, The Club d.o.o., KRAS DD, Dado Stojnić, Enes Džaferagić, Vezenje d.o.o.

U ‘Informaciji o evidentiranim dugovanjima u vezi sa korištenjem poslovnih prostora kojima raspolaže Općina Stari Grad Sarajevo’ navedeno je da su poslovni prostori na kojima općina Stari Grad ima pravo raspolaganja su najznačajniji ekonomski resurski kojim općina raspolaže, te da oni generišu više od 60% neporeznih vlastitih prihoda odnosno prihoda na koje općina može direktno utjecati svojim aktima – odlukama.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.