Saša Janković dolazi na obilježavanje godišnjice genocida

Vijesti 01. jul 201709:19 > 09:24
N1

Lider Pokreta slobodnih građana i bivši kandidat za predsjednika Srbije Saša Janković prisustvovat će obilježavanju 22. godišnjice genocida u Srebrenici i ukopu žrtava, saznaje N1.

Ovo je za N1 potvrdio Ćamil Duraković, predsjednik Organizacionog odbora za obilježavanje godišnjice genocida

Svoj dolazak u Potočare najavio je i predsjednik Liberalno demokratske partije (LDP) Srbije Čedomir Jovanović koji je kazao da će ići u Srebrenicu na komemorativni skup srebreničkim žrtvama, jer bi bilo sramota da niko iz Srbije ne ode.   

“Ako nema nikoga iz Srbije, a oni zovu mene, onda ću ja otići i reći da predstavljam one koji se ne slažu sa tim ludilom koje nas truje 22 godine”, rekao je Jovanović novinarima u skupštini.

Jovanović je rekao da u Potočare treba da ode Ana Brnabić (buduća premijerka) i dodao da će ona biti njegov predstavnik ukoliko ode.

Podsjetio je da nije išao kada je na komemorativnom skupu bio Aleksandar Vučić, jer je smatrao da je to dovoljno, prenosi Tanjug. 

“Neka ode ona. Ako ode Ana Brnabić, ona će biti moj predstavnik tamo. Nisam išao kad je išao (Aleksandar) Vučić, smatrao sam da je to dovoljno”, rekao je Jovanović.

On je izrazio nadu da će jednog dana 11. jula moći da bude na nekom drugom mjestu i da slavi život, a ne da se stidi.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.