Ivanić prisustvovao "Danu sjećanja na Jadovno 1941. godine"

Vijesti 01. jul 201717:25 > 17:49
Predsjedništvo BiH

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić prisustvovao je današnjem parastosu nad Šaranovom jamom na Velebitu, povodom "Dana sjećanja na Jadovno 1941. godine" i 76 godina od stradanja više od 40.000 lјudi, uglavnom Srba, u kompleksu ustaških logora smrti Gospić-Jadovno-Pag tokom Nezavisne Države Hrvatske.

“Šaranova jama je sveto mjesto za srpski narod. Ne smijemo da zaboravimo žrtve koje je podnio naš narod”, rekao je predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić poklanjajući se žrtvama, kojih je, prema do sada prikuplјenim podacima, koji nisu konačni, na najbrutalniji način ubijenih – 40.123.

Ivanić je rekao da je i ove, kao i prošle godine, došao na ovo mjesto da oda počast nevino stradalim žrtvama i podrži napore Udruženja “Jadovno 1941.” koje iz entuzijazma radi na očuvanju uspomene na historiju i masovno stradanje.

Predsjedništvo BiH

“Obaveza zvaničnika je da se poklone na ovakvim mjestima, a dodatno nas obavezuju mjesta stradanja koja su danas izvan teritorije Republike Srbije i Republike Srpske. Naša je obaveza da čuvamo te veze”, rekao je Ivanić.

Organizatori molitvenog okuplјanja i “Dana sjećanja na Jadovno 1941.” su udruženja građana “Jadovno 1941.” iz Banje Luke i Beograda i Eparhija Gornjokarlovačka, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.