Bulatović: Odustajem od promocije, ali ne i od istine

Vijesti 06. jul 201721:20 > 21:28
Anadolija / Arhiv

Autorica knjige "Srebrenica - Laž i podvala srpskom narodu" i novinarka Ljiljana Bulatović, koja je u javnosti poznata po negiranju genocida u Srebrenici, rekla je da je odustala od promocije svoje knjige "Srebrenica - Laž i podvala srpskom narodu", ali da nije odustala od istine o stradanju srpskog naroda u ovoj opštini i BiH.

Bulatović koja je poznata i po bliskosti sa optuženim za ratne zločine Ratkom Mladićem za vrijeme rata se nakon današnjeg odustajanja od promocije u okviru manifestacije “Petrovdanski dani Srebrenice 2017” obratila otvorenim pismom narodu Srebrenice, načelniku ove opštine Mladenu Grujičiću, Organizacionom odboru za obilježavanja stradanja Srba u Srebrenici i sredstvima informisanja.

“Povod da se obratim jeste primitivna hajka na moje učešće u programu `Petrovdanskih dana` koju je započeo bivši načelnik opštine Ćamil Duraković, a pridružile su mu se uobičajene srebreničke i šest takozvanih nevladinih organizacija iz Srbije, kojima to nije prvi put, jer su mi i ranije prijetili linčom pet hiljada muslimana, hapšenjem i zabranom da pređem Drinu”, navela je Bulatović u pismu.

Ona je istakla da je “Srebrenica – Laž i podvala srbskom narodu” četvrta knjiga o Srebrenici, koja se već godinu dana nalazi u srebreničkoj biblioteci i kod mnogih porodica u Podrinju.

Bulatovićeva je naglasila da knjiga sadrži “čistu istinu”, kao i u prethodnim knjigama koje je posvetila stradanju srpskog naroda, ali i ne samo srpskog.

“Nakon četvrt vijeka zločina bez kazne nad Srbima u Podrinju i cijeloj BiH, posljednje što bih učinila u životu jeste da omogućim destruktivnim, `potrošenim likovima` i njihovim nalogodavcima, da doliju zlu krv među narod, da se i dalje poigravaju sa bolom ožalošćenih porodica i da Srebrenicu drže na nišanu mržnje, kako bi vladali”, kaže Bulatović.

Bulatović je rekla da neće odustati da sutra učestvuje u spomenu srpskim žrtvama u Bratuncu.

“Najzad, srpskoj opštini Srebrenica želim da svoju snagu ugradi u svoju budućnost uspjeha, ljubavi, poštovanja i samopoštovanja. Načelniku Grujičiću želim da opstane na svom dostojanstvenom putu zbog kojeg je izabran na tu dužnost, a narodu Srebrenice zahvaljujem što mi sve ove godine ukazuje poštovanje i u Srebrenici se osjećam kao u zavičaju”, navela je Bulatović.

Najavljena promocija knjige “Srebrenica – Laž i podvala srpskom narodu” autorice Ljiljane Bulatović koja je trebala biti održana sutra – otkazana je, potvrdio je ranije za N1 Mladen Grujičić, načelnik Općine Srebrenica.

“Procijenili smo da bi, iako nema pretjeranog osnova, neki zlonamjerni ljudi mogli isprovocirati neželjene trenutke u Srebrenici. Pogotovo kada idemo prema 11. i 12. julu mi smo procijenili da su nepotrebne takve situacije. U kontaktu sa Ljiljanom Bulatović došli smo do dogovora da se ne održi promocija knjige u ovim danima”, kazao je Grujičić za N1.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.