Šepić, Ahmetović i Kasumović o iseljavanju mladih iz BiH

Vijesti 15. jul 201716:15 > 16:22
N1

U petak je u Sanskom Mostu održana javna tribina na temu masovnog iseljavanja mladih ljudi iz tog bh. grada.

Okupljenim u Sanskom Mostu obratili su se zenički gradonačelnik Fuad Kasumović, bh. parlamentarci Senad Šepić i Sadik Ahmetović i poslanik u Skupštini USK Nijaz Kadrić iz Sanskog Mosta. Tribina je bila interaktivnog karaktera tako da su građani u velikom broju uzeli učešće u diskusijama i pitanjima. 

Zaprepašten sam podacima koje smo dobili sinoć od građana Sanskog Mosta. Iz ovog prelijepog grada je od završetka rata, kada je imao blizu 70.000 stanovnika, na području cijele općine ostalo blizu 12.000 stanovnika“, rekao je za N1 Sadik Ahmetović.

On je istakao da ovaj podatak mora biti alarm za sve nivoe vlasti u BiH te da je potrebno hitno donijeti set mjera kako bi se spasio Sanski Most od potpunog nestanka.

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović je na tribini govorio o svojim iskustvima iz Zenice i mjerama koje je donio kako bi zadržao mlade ljude i im otvorio perspektive za ostanka u BiH.

Zastupnici u Parlamentu BiH, Šepić i Ahmetović, govorili su o neophodnosti promjena u bh. politici i budućnosti BiH kao evropske države sa naglaskom da mladim ljudima treba vratiti slobodu i pravdu u društvu i omogućiti im da u svom gradu kreiraju svoju budućnost sa novim politikama koje ce otvoriti mogućnost perspektive i razvoja, kako Sanskog Mosta tako i države Bosne i Hercegovine.

Senad Šepić je govorio o promjeni politike i novog pristupa u politici u kojoj neće biti prostora za korupciju, krađu glasova te okretanje prema Evropi koja želi da nam pomogne ali mi prvo moramo sami sebi pomoći.

Nakon sinoćnjeg skupa u Sanskom Mostu nezavisni političari okupljeni oko tzv. Pokreta za Evropu najavljuju nastavak javnih tribina širom BiH gdje će se govoriti o problemima koji muče bh. društvo.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.