Grgić za N1: Pokret za Evropu ima novu politiku za BiH

Vijesti 16. jul 201715:20 > 15:26
N1

Danas je u Parlamentarnoj skupštini BiH u organizaciji Kluba Nezavisnog bloka održan sastanak Inicijativnog odbora za novo političko djelovanje i organiziranje u BiH na kojem je usvojena platforma nove političke opcije u BiH tzv. Pokreta za Evropu.

Predsjedavajući inicijativnog odbora je Senad Šepić, bivši član SDA i Fuad Kasumović, aktuelni gradonačelnik Zenice.
Na prvom zvaničnom sastanku nove političke opcije u BiH, bio je prisutan veći broj politički angažovanih osoba, među kojima i Ivana Grgić, bivša članica Glavnog odbora SDP-a.

Grgić je u razgovoru za N1 kazala da je ovakva platforma bila potrebna BiH, te otkrila lične razloge priključivanja “Narodnom nezavisnog bloku – Pokret za Evropu”.

Ovdje sam prepoznala prave političke vrijednosti gdje mogu izraziti sebe i svoju ideologiju. Ovo je mjesto gdje je moguće zalaganje za zajednicu i temeljne ljudske vrijednosti. Pokret za Evropu je politička opcija koja ima novu politiku i brigu za drugoga“, kazala je Ivana Grgić.

Ona je istakla da se u Pokretu za Evropu na mlade ne gleda samo kao na budućnost, već se “mladi akcentiraju u sadašnjosti” i da se “to najbolje vidi u prostoru koji je dat svakome ponaosob da se izrazi.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.