Mektić postavio nekoliko pitanja Miloradu Dodiku

Vijesti 17. jul 201712:59 > 13:19
N1

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić postavio je nekoliko pitanja predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku.

“Pitam Dodika koliko miliona je podigao, koliko je uzeo njegov otac Bogdan, njegov brat Goran Dodik, Slavica Injac… Gdje je god bilo ‘lapit’ pare, on je tu. Kakva je uloga jedne djevojke iz Mrčevaca? Koliko je vratio tog kredita? Nije ništa. Koliko je on, njegov otac, brat i čitava porodica, njih 18 digla novca? Nije vratio ništa od tog kredita. To je se dešavalo u vrijeme kada je kupovao sedam stanova u Beogradu. Postoji direktna veza između podizanja kredita i kupovine stanova u Beogradu. To je istina. Pozivam ga da objasni koliko su miliona digli i što nisu vratili kredit, što ga sada ne vrate”, kazao je Mektić na današnjoj pres-konferenciji-

“2007 godine Dodik je kazao da se u Srebrnici dogodio genocid. I onda je nakon toga kazao da nije bio genocid. Sada ćemo opet čekati da izmisli neku treću formulaciju. Pitam ga šta je definicija za ‘strašan zločin’? Kad bude ubijen jedan čoivjek? Jeste. Je li strašan zločin kad se ubije 100 ljudi, 1.000 ljudi? Šta je pravna kvalifikacija tog djela? Ali, ne može on više da formuliše, da kaže danas ima genocida od sutra nema. Ko je on da definiše?”, pitao je Mektić Dodika.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.