Brajović: Nema granica u saradnji BiH i Crne Gore

Vijesti 20. jul 201711:28 > 11:32
N1

Uvjereni smo u prijateljske odnose i želje za nastavak saradnje, kazao je danas Ivan Brajović, predsjednik Skupštine Crne Gore u obraćanju medijima nakon sastanka sa bh. delegacijom.

Želim da se zahvalim na dočeku, uvjereni smo u prijateljski odnos i najljepše želje za nastavak saradnje. To je najvažnije, jer jedno je kada političari daju izjave, a drugo je kako se građani BiH osjećaju u Crnoj Gori, kao i građani Crne Gore u BiH“, kazao je Brajović dodavši da odnos i saradnja dvije zemlje idu uzlaznom putanjom.

Mislim da taj odnos i saradnja idu uzlaznom putanjom. Diplomatija je uspješna onoliko koliko omogućava kvalitetnu ekonomsku saradnju i bolji život naših građana. Parlamentarna diplomatija može da doprinese bržem pokretanju saradnje i otvorenih pitanja. Mi smo vrlo ponosni i smatramo političkim uspjehom to što smo postali članica NATO-a i što smo lider u regionu kada je riječ o evropskom putu“.

Dodao je da je Crna Gora spremna ponuditi ekspertsku pomoć kome god bude potrebno u ostvarivanju napretka na evropskom putu.

Kome god bude potrebno, mi smo tu da ponudimo ekspertsku pomoć i podijelimo iskustva. EU sa svim svojim manama i vrlinama je sjajno ostvarenje. Ona omogućava da evropske države žive u najdužem periodu mira u Evropi. Očekujemo da ćemo do sredine naredne godine otvoriti sva poglavlja. Ne postoji ništa bolje od razgovora, razgovor uvijek donese neku korist. Mislim da nema granica u saradnji Crne Gore i BiH“.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.