Oružana pljačka u centru Sarajeva

Vijesti 26. jul 201712:21 > 12:22
N1

Kako je saopšteno iz MUP-a Kantona Sarajevo, jučer u 11:20 sati u ulici Porodice Foht u sarajevskoj općini Centar, NN osoba je izvršila krivično djelo razbojništva nad radnicom u prodavnici “Klas”.

Tom prilikom NN osoba je uz prijetnju pištoljem otuđila određenu sumu novca i cigareta, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu.

O svemu je obaviješten tužilac Kantonalnog tižilaštva u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca.

Kasno sinoć, u ulici Alije Imamovića u sarajevskoj općini Novi Grad, policijski službenici III PU uhaspili su mldb. Dž. N. (rođen 1999. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo “osjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga”.

Prilikom pretresa kod Dž. N. je pronađen i oduzet jedan paketić sa zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu.

O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a isti je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti navedenog lica.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.