Bojić o ukidanju Pravilnika: Konačno je pravda pobijedila

Vijesti 10. aug 201713:28 > 13:35
N1

"Nadam se da ćemo u narednom periodu sjediti zajedno i diskutovati koji je to cjenik koji se može primijeniti kada je u pitanju trgovinska razmjena", kazao je za N1 Bruno Bojić, potpredsjednik VTK BiH.

Nakon što je Hrvatska povukla pravilnik o taksama na uvoz voća i povrća, Bojić je za N1 kazao da je “konačno pravda pobijedila po ovom pitanju”.

Konačno je pravda pobijedila po ovom pitanju zahvaljujući odvažnosti premijera Plenkovića koji je natjerao ministra da se vrati u okvire zadanog. Iskoristio bih priliku da kažem da je ministar Šarović kao najzaslužnija osoba u ovom procesu, istrajao u svemu i ispunio obećanje koje je dato našim proizvođačima voća i povrća. Nadam se da ćemo u narednom periodu sjediti zajedno i diskutovati koji je to cjenik koji se može primijeniti kada je u pitanju trgovinska razmjena“, kazao je Bojić.

Dodao je da je dogovoreno održavanje što češćih sastanaka radi unaprijeđenja odnosa.

Ja u svakom slučaju podržavam da se zajednički sjede za stol i razgovara. S tim u vezi dogovoreno je da se održavaju što češći sastanci, kako bi se razgovaralo i donijeli određeni prijedlozi o ponašanju izvršne vlasti“.

Da li je načinjena šteta?

Bojić je kazao da BiH nije pretrpila veliku štetu, ali da su neki bh. proizvodi izostali sa hrvtaskih polica.

BiH nije pretprila veliku štetu jer nije bilo izvoza u nekoliko dana koliko je trajala borba. Dok je trajao ovaj proces, neke su police u Hrvatskoj bile osakaćene za neke bh. proizvode. BiH ima kvalitetne proizvode koji mogu odgovoriti potrebama evropskog i svjetskog tržišta“.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.