Požari u Čapljini pod kontrolom

Vijesti 23. aug 201716:33 > 16:37
N1

Požari koji su harali na području općine Čapljina ozbiljno ugrožavajući brojne obiteljske domove i materijalna dobra, žestokom borbom vatrogasaca, mještana i oružanih sanaga BiH su stavljeni pod kontrolu.

No, vatrogasci se još uvijek bore s vatrom koja se zbog vjetra neprestano pojavljuje.

Načelnik općine Čapljina Smiljan Vidić ističe da je katastrofa na području općine Čapljina izbjegnuta zahvaljujući izuzetnoj spremnosti vatrogasaca, uključenju mještana i angažmanu Oružanih snaga BiH, koje su sinoć i jutros helikopterima gasile požare.

Kako ističe, borba tu ne prestaje, jer treba postojeće požare potpuno ugasiti, ali i pronaći one koji su požare podmetnuli.

„Uvjeren sam kao i svi u Čapljini da su požari podmetnuti, jer nemoguće je da su na pet mjesta u roku od pola sata izbili požari“, kazao je Vidić.

U naseljima Trebižat i Modriča, kako podsjeća, jučer je bilo dramatično stanje, jer je požar nošen vjetrom zahvatio borovu šumu i ozbiljno je prijetila opasnost da se zapale obiteljske kuće i gospodarski objekti.

Čapljinski načelnik ističe da su jučer u Čapljini zbog sumnje na podmetanje požara privedene dvije osobe, koje su nakon ispitivanja i obrade puštene na slobodu. Kaže da vjeruje kako će krivci koji su napravili dramatičnu situaciju na području Čapljine uskoro biti uhićeni.

„Nadam se da će se ovome problemu pristupiti ozbiljnije kako se uništavanje imovine više ne bi ponavljalo. Štete su ogromne i bit će ih teško procjeniti. Najvažnije je da nije bilo ljudskih žrtava, ali je također jako važno zaustaviti daljnje nanošenje šteta i uhvatiti piromane“, kazao je Vidić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mrežaTwitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.