Radnici Feroelektra bez plate 26 mjeseci

Vijesti 29. sep 201412:01 > 12:04
Screenshot

Radnici Feroelektra d.d. zatražili su od uprave društva da im isplati plaće s obzirom na to da već 26 mjeseci nisu primili plaću, kao ni topli obrok i naknade za prijevoz.

Međutim, kada smo danas došli na posao niko od uprave društva nije bio tu, razgovarali smo telefonom i rekli su da nemaju novca da nas isplate i onda su jednostavno dali nalog svojim zaposlenicima iz drugih firmi, kćerki-firmi Feroelekta da napuste zgradu” – kazao je predsjednik Sindikata Feroelektra Senad Smajić. 

Dodao je da su pozvali policiju koja je konstatovala da će radnici Feroelektra izaći iz zgrade, da nema nikakvih oštećenja, te da nije bilo incidentnih situacija. 

Radnici su, po Smajićevim riječima, ponovo zvali direktore da dođu da bi razgovarali, a trenutno su ispred zgrade Feroelektra u Titovoj ulici u Sarajevu. 

Ne znamo kakvu igru sada igraju. Poznato je da postoji presuda na Općinskom sudu koja glasi da se raskida kupoprodajni ugovor sa Stanić-Investom, kao i da su pokrenute brojne krivične prijave protiv njih. Vjerovatno će odigrati neku od igri da pokušaju da svale teret i krivicu na nas radnike“, kazao je Smajić.