Umjesto u Sarajevo, Hammond i Steinmeier sletjeli u Mostar

Vijesti 16. jan 201509:56 > 10:02
EPA

Avion u kojem su ministri vanjskih poslova Njemačke i Velike Britanije, Frank - Walter Steinmeier i Phillip Hammond sletio je na Zračnu luku u Mostaru, jer zbog velike magle koja uzrokuje smanjenju vidljivost nijee mogao sletjeti na Aerodrom Sarajevo.

Infromaciju o preusmjerenju leta za Mostar je za N1 potvrdila Njemačka ambasada.

Odvijanje zračnog saobraćaja na Međunarodnom aerodromu Sarajevo je u jutarnjim satima potpuno onemogućeno zbog smanjenje vidljivosti prouzrokovane maglom. Od jutros su otkazani letovi za : Beograd, Zagreb, Beč, Istanbul, Zurich.

Nemamo informacije, kada i da li će do kraja dana doći do poboljšanja vremenskih uslova na aerodromu Sarajevo“. rekla je stručna saradnica za odnose sa javnošću Aerodroma Belma Cureković.

Sastanak  članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine s ministrima vanjskih poslova SR Njemačke Frankom-Walterom Steinmeirom i Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske Philipom Hammondom koji je bio planiran za danas u 10.20 sati je otkazan.

Novi termin sastanka danas je u 13.50 sati, saopćeno je iz Predsjedništva BiH. 

VEZANE VIJESTI

Podsjećamo, planirano je i obraćanje članovima Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine kao i okrugli sto sa predstavnicima poslovnog sektora Bosne i Hercegovine na kojem će se razgovarati o hitnoj potrebi za socioekonomskim reformama, u skladu sa Sporazumom o rastu i zapošljavanju u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz njemačke ambasade.

Ministar vanjskih poslova BiH Zlatko Lagumdžija je izjavio da oni dolaze da bi dali novi poticaj i poslali novu poruku BiH kako je ovo nova šansa koju ne smijemo propustiti.