I dalje se istražuje slučaj izujedane bebe iz Banjaluke

Vijesti 03. sep 201717:00 > 18:27
N1

I dalje se istražuje slučaj izujedane bebe u banjalučkom vrtiću Tijana. Roditelji, ali i javnost, šokirani su i dalje saznanjem da je jednogodišnje dijete u državnoj vaspitnoj ustanovi izujedano više od 30 puta. Zbog svega su osumnjičene vaspitačica i direktorica Centra za predškolsko vaspitanje.

Ugrizi po leđima i glavi, modrice i krvavo dijete nije nešto što očekujete da se može desiti djetetu koje ostavite u vaspitno-obrazovnoj ustanovi, kaže Miroslav Saradžić, otac jednogodišnje djevojčice koja je povrijeđena u banjalučkom vrtiću Tijana.

Nije zadovoljan istragom, a traume su i dalje prisutne.

Nije me kontaktirao niko. Istinu i dalje ne znam. Nisam zadovoljan. Jednostavno vidim da neka vještačenja nisu obavljena – jesu li to uopšte ta dva dječaka. Očigledno je da gđa. Jadranka laže“, kazao je Miroslav Saradžić, otac izujedane djevojčice.

Gospođa Jadranka je vaspitačica i osumnjičena je u slučaju. Posljednji detalji iz istrage i dalje idu u pravcu da su dva blizanca, 2014. godište, nanijeli tjelesne povrede bebi.

Zbog propusta u radu osumnjičena je i direktorica Centra za predškolsko vaspitanje Jelena Kurtinović.

Dostavljen je izvještaj protiv vaspitačice i direktorice, zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivično djelo nepružanja pomoći i nesavjestan rad u službi“, izjavila je Maja Đaković Vidović iz Okružnog tužilaštva Banjaluka.

U istom vrtiću već je zabilježen sličan slučaj, ali nije istražen do kraja. Osumnjičena direktorica Centra demantuje da je jedna vaspitačica nadzirala i jasličku i stariju grupu, navodno čak 27 djece.

Nema zvaničnih potvrda o vještačenju ugriza, niti informacija da li je dijete udarano, na što postoje sumnje zbog modrica po glavi.

Nadležni su nam rekli da je povrijeđena beba bila u adaptacionom periodu i da je često plakala. Istraga će pokazati da li je vaspitačica izignorisala bebin plač, kao što su seljani izignorisali dječaka iz priče koji je vikao “to je vuk, to je vuk”.

Iz Centra za socijalni rad Banjaluka nisu nam odgovorili da li su postupali u slučaju.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mrežaTwitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.