Muškarac pobjegao iz zatvora u Busovači pa uhapšen

Vijesti 04. sep 201712:52 > 12:57
N1/Ilustracija

Službenici Granične policije BiH danas su na Međunarodnom graničnom prijelazu Brod prilikom ulaska u BiH lišili su slobode tridesetogodišnjeg državljanina BiH, saopćeno je iz Granične policije BiH.

Utvrđeno je da V.H. potražuje Osnovni sud u Doboju zbog krivičnog djela „omogućavanje uživanja opojnih droga“. Predat je službenicima Sudske policije Doboj.

Na MGP-u Gradiška 2.9.2017. prilikom ulaska u BiH lišen je slobode pedesetčetverogodišnji državljanin BiH i R. Hrvatske. Utvrđeno je da A.E. potražuje Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova zbog bjekstva iz Kazneno-popravnog zavoda Busovača. Predat je službenicima KPZ-a Busovača.

Dan ranije, prilikom ulaska u BiH na MGP-u Velika Kladuša službenici GPBiH lišili su slobode dvadesetogodišnjeg G.B. Graničnim provjerama utvrđeno je da državljanina BiH potražuje Osnovni sud u Bijeljini zbog krivičnog djela „teška krađa“. Predat je pripadnicima Sudske policije Banja Luka.

Službenici GPBiH na Međunarodnom aerodromu Sarajevo na letu iz Ljubljane 1.9.2017. lišili su slobode D.A. (1976.). Pasoškom kontrolom utvrđeno je da državljanina BiH potražuje Ministarstvo unutrašnjih poslove Republike Srpske zbog krivičnih djela „teška krađa“, „lake tjelesne povrede“ i tjelesne povrede“. Predat je službenicima Sudske policije Istočno Sarajevo.

Alžirci i Marokanac otkriveni u ilegalnom prelasku granice

Službenici Jedinice granične policije Trebinje na području Gacka 3.9.2017. otkrili su tri stranca koji su ilegalno prešli državnu granicu. Državljani Alžira i državljanin Maroka prekršajno su procesuirani i predati pripadnicima Službe za poslove sa strancima na daljnje postupanje, saopćeno je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.