Saopćenje SIPA-e nakon hapšenja Josipa Šimića

Vijesti 06. sep 201710:51 > 10:56
SIPA

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) sinoć su na području Kreševa lišili slobode jednu osobu zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo iz člana 373. KZ FBiH Krivotvorenje isprave, saopćeno je danas iz SIPA-e. N1 je sinoć javila da je uhapšena osoba novinar Josip Šimić.

Također su pretresli stambeni objekat koji koristi navedena osoba s ciljem pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku. Tokom pretresa pronađen je i privremeno oduzet određeni dokazni materijal, navodi se u današnjem saopćenju.

”Navedene aktivnosti realizirane su po naredbama Općinskog suda u Sarajevu i Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Osoba lišena slobode privedena je u službene prostorije SIPA-e, gdje se nad njom vrši kriminalistička obrada, nakon čega će, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i počiniocu, u zakonskom roku biti predata na dalje postupanje Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

SIPA u saradnji sa nadležnim tužilaštvom intenzivno poduzima mjere i radnje iz svoje nadležnosti radi utvrđivanja svih činjenica u vezi sa ovim slučajem, te u ovoj fazi u javnost ne možemo iznositi više detalja”, saopćeno je.

Podsjećamo, pripadnici SIPA-e koncem prošle sedmice priveli su Šimića, ali je istog dana pušten.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.