Seksistički istup sina državne parlamentarke Dušanke Majkić

Vijesti 07. sep 201715:18 > 15:23
Screenshot/Twitter/Dejan Majkic

Salvu reakcija izazvao je status Dejana Majkića kod korisnika Twittera. "Kad bi sve žene dale otkaz i posvetile se porodici, cijena radnog časa bi se udvostručila, radnih mjesta bilo dovoljno, a porodica bila zdrava", napisao je Majkić koji se predstavlja kao IT inženjer.

Salvu reakcija izazvao je ovaj post kod korisnika društvene mreže, ali ne i kod Džender centra Vlade RS, niti kod bilo koje političarke u BIH. U reakcijama tviteraša pominje se i Majkićeva porodica, odnosno majka, državna parlamentarka Dušanka Majkić.

“Ja bih neku otpremninu. Nešto”, aludirala je Mareretriverka na 30.000 KM koje je uzela Dušanka Majkić za samo jedan dan penzionisanja. GentlemanHedo je ironično napisao “Da Dušanka nije radila, i on bi bio zdrav”.

Neki su Majkiću, inače pomoćniku direktora Poreske uprave RS, savjetovali da posjeti apoteku ili da da otkaz.

“Kad bi takvi kao ti otišli u zatvor zbog diskriminacije, život zena bi bio lepši, bilo bi više mesta za normalne, a i vazduh bi bio čistiji”, navodi se, između ostalog, u jednoj od reakcija na ovu rečeni Majkića. Majkić nije uklonio post, koji ima više desetina komentara, ali i lajkova.

Istu društvenu mrežu koristi i poslanica u PS BiH Dušanka Majkić, koja se nije oglašavala na ovu temu.

U osmomartovskom tekstu Novosti pod nazivom “Preko šporeta i pelena stigle i do Parlamenta”, o ulozi žene u politici i društvu govorila je upravo Majkićka.

“I u zemljama koje imaju mnogo dužu demokratsku tradiciju žena još ‘ne sedi’ tamo gde treba. Iako je danas popriličan broj žena koje su na zavidnim političkim i društvenim pozicijama, mislim da i dalje treba raditi na tome. Postoje žene koje su izgradile zavidne profesionalne karijere, ali nisu politički aktivne, kao i broj žena u politici koje nisu dovoljno vidljive. Danas je za jednu ženu koja želi da bude poštovana u društvu, potrebno oboje. Potrebno je učiniti da isti taj politički život bude ženama zanimljiviji, a to nije lako u tipičnom muškom društvu”, rekla je Majkićeva za “Novosti” 8. 3. 2017.

Screenshot/Twitter
Screenshot/Twitter
Screenshot/Twitter
Screenshot/Twitter
Screenshot/Twitter
Screenshot/Twitter
Screenshot/Twitter
Screenshot/Twitter

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.