Godišnjica zločina nad hrvatskim civilima u Grabovici

Vijesti 09. sep 201715:46 > 15:49
Fena

Dvadeset i četvrta obljetnica zločina nad hrvatskim civilima u Grabovici, obilježena je danas polaganjem vijenaca kod spomen obilježja, nakon čega je upriličen križni put i sveta misa u mjesnoj kapelici koju je predvodio mostarsko-duvanjski biskup Ratko Perić.

Događaju je nazočio predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović, Marinko Čavara predsjednik Federacije BiH kao i mnogobrojni predstavnici hrvatskih političkih stranaka u BiH, hrvatskih branitelja i braniteljskih udruga, te članovi obitelji ubijenih civila i mnogi drugi.

Marinko Čavara, predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine kazao je u izjavi za Fenu kako na žalost nakon toliko godina nakon rata i toliko zločina koji su počinjeni u proteklom ratu, još uvijek nisu svi odgovarali koji su počinili zločine.

“Ovo naše okupljanje je, uz odavanje počasti svim umrlim i poginulima, nedužnim žrtvama u proteklom ratu, na neki način i podsjećanje svih onih koji trebaju raditi svoj posao, procesuirati zločince koji su napravili zločine u proteklom ratu”, kazao je Čavara.

 Dodao je kako svi žudimo za pravdom, pogotovo u državi u kojoj je pravda itekako potrebna.

“Na žalost, pravda je spora, ali ja vjerujem da je ipak dostižna i da će svi oni koji su počinili zločine, odgovarati i pred zemaljskim sudovima, a i pred onim drugima za koje zna se da će biti konačni”, dodao je Čavara.

 Podsjećamo, 8. na 9. rujna 1993. godine pripadnici Armije RBiH ubili su 33 civila, među kojima je najmlađa Mladenka Zadro imala samo 4 godine, a najstariji Marko Marić 87 godina.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Fena
Fena
Fena
Fena
Fena