Reakcije nakon haotične sjednice Narodne skupštine RS

Vijesti 12. sep 201721:43 > 21:46
N1

Na vanrednoj sjednici Kolegijuma Narodne skupštine Republike Srpske večeras je dogovoreno da za danas bude završeno zasjedanje parlamenta, a da se sutra u 10.30 časova održi nova sjednica Kolegijuma.

Nenad Stevandić, potpredsjednik Narodne skupštine RS, obavijestio je poslanike da sjednica skupštine treba da bude nastavljena u 12 časova.

Vanredna sjednica Kolegijuma održana je večeras nakon što su poslanici opozicije fizički blokirali sto u sali parlamenta predviđen za skupštinsko rukovodstvo, zahtijevajući održavanje sjednice Kolegijuma.

Prethodno je Dragan Čavić, poslanik NDP-a, najavio da će opozicija fizički spriječiti rad Narodne skupštine RS, dok ne bude održana sjednica skupštinskog Kolegijuma.

“Nećemo dozvoliti rad parlamenta RS sve dok ne budu davani odgovori na poslanička pitanja u poslovnički predviđenom roku, dok se ne bude poštovao zakon i na dnevni red parlamenta stavi izvještaj revizora”, rekao je Čavić.

Vukota Govedarica, poslanik SDS-a rekao je da ponašanje opozicije nije parlamentarna kriza, već odgovor na “nasilje koje godinama trpi opozicija u parlamentu RS”.

“Tražimo poštovanje Ustava, zakona i Poslovnika o radu Narodne skupštine Republike Srpske”, rekao je Govedarica i dodao da je opozicija spremna svim raspoloživim sredstvima braniti dignitet Narodne skupštine RS.

Stevandić je večeras izjavio da će revizorski izvještaji, na čijoj raspravi insistira opozicija, biti pripremljeni za narednu sjednicu.

Na zasjedanju Narodne skupštine RS bilo je burno od samog početka u 10 časova, nakon što je najavljeno skidanje sa dnevnog reda izvještaja Glavne službe za reviziju o provedenoj finansijskoj reviziji Konsolidovanog godišnjeg finansijskog izvještaja za korisnike budžeta RS u prošloj godini, kao godišnjeg revizorskog izvještaja Glavne službe za reviziju javnog sektora RS za 2017. godinu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.