Večeras dodjela novinarske nagrade "Srđan Aleksić"

Vijesti 21. sep 201710:15 > 10:18
Ugbih.ba

Na Međunarodni dan mira, 21. septembra, u Umjetničkoj galeriji Bosne i Hercegovine u Sarajevu sa početkom u 19 sati svečano će se po sedmi put dodijeliti novinarska nagrada "Srđan Aleksić".

Ova novinarska nagrada dodjeljuje se za profesionalno i kontinuirano izvještavanje o marginalizovanim i ranjivim grupama u bh. društvu i za razvoj društveno odgovornog novinarstva, a u okviru USAID-ovog projekta PRO-Budućnost.

Kao što je poznato, ovogodišnja prva nagrada za profesionalno izvještavanje biće dodijeljena Milanu Račiću sa portala Tačno.net iz Mostara. Druga nagrada je pripala novinaru Mirzi Sadikoviću sa Televizije Unsko-sanskog kantona, a treća novinarki Ani Kotur za tekstove na portalu Buka.ba. Specijalna plaketa “Srđan Aleksić” biće dodijeljena novinaru Al Jazeere Balkans Sanelu Kajanu.

Događaju će, osim dobitnika nagrada i prijatelja i partnera projekta PRO-Budućnost, prisustvovati i ambasador Švedske u BiH Anders Hagelberg, te Shanley Pinchotti, direktorica Ureda za demokratizaciju pri misiji USAID-a u BiH.

Nagradu “Srđan Aleksić” dodjeljuje Mreža za izgradnju mira uz podršku projekta PRO-Budućnost.

PRO-Budućnost je USAID-ov projekat koji provodi Catholic Relief Services (CRS) u saradnji sa Fondacijom Mozaik, Caritasom BiH, Forumom građana Tuzla, Helsinškim parlamentom građana Banjaluka i Međureligijskim vijećem u BiH.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.