Na vječni počinak je ispraćena bh. heroina Donna Ares

Vijesti 04. okt 201715:56 > 17:03
N1

Na gradskom mezarju Humci u Bihaću danas je ukopana 41-godišnja Azra Kolaković, poznatija kao Donna Ares.

Donnu Ares je na vječni počinak ispratio veliki broj građana, a ukopana je uz pjesmu “Over the Rainbow” iz filma “Čarobnjak iz Oza” koja je svirala u pozadini.

Slavna bh. kantautorica je 2. oktobra 2017. godine izgubila bitku protiv zloćudne bolesti s kojom se borila već nekoliko godina.

Danas je održana i komemorativna sjednica povodom njene smrti u sali Kulturnog centra Bihać koji je dupke bio pun onih koji su se željeli oprostiti od ove hrabre Bišćanke te uputiti posljednje riječi.

Također, u pjevačicinom gradu je u Gradskoj galeriji juče otvorena i Knjigu žalosti pod nazivom “Idi,idi, moja vilo – sjećanje na Donnu Ares” u koju su se upisali brojni građani.

Komemoracija Donni Ares okončana je riječima napisanim na posljednjoj strani njene knjige “Soba za nikoga”.

“Svi ćemo jednom umrijeti, samo je pitanje hoćemo li svi svoje živote proživjeti? Dok jedni razmišljaju o drugima i tuđe živote žive, drugima život prolazi u strahu šta će neko reći i dok bolesni čekaju konačna izlječenja, ja nisam gubila vrijeme i živjela sam punim plućima u svim uvjetima. Ovdje i sada. Da sam sjedila i čekala da izliječim rak i tek onda nastavim sa životom, nikada ne bih saznala ovo što znam danas. Zašto kad imamo sve nemamo ništa i onda kad izgubimo tek počinjemo voljeti život?”.

Donna Ares je rođena 1. januara 1977. u Bihaću. Odrasla je u muzičkoj porodici. Završila je nižu i srednju muzičku školu i umjetničku školu u Bihaću.

Svoju muzičku karijeru počela je sa 14. godina, nakon čega je završila osnovnu i srednju muzičku školu, a sa 16 je napisala svoju prvu pjesmu.

Prvi svoj javni nastup imala je na Dori 1997. godine, na izboru za hrvatsku pjesmu na Euroviziji. Također, 1997. godine postaje slavna s pjesmom Kazna na festivalu muzike “Bihać 97”.

Nakon toga su se počeli nizati njeni muzički uspjesi.

Prije tri godine je saznala da je oboljela od raka nakon čega je napisala knjigu “Soba za nikoga” koja je bila njena ispovijest inspirisana borbom protiv teške bolesti.

Donna Ares će ostati upamćena kao heroina BiH koja je svoju borbu protiv zloćudne bolesti dijelila sa vjernim obožavateljima te je svojim optimizmom i duhom pokazala kako bolest nije kraj.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.