Čović sa vladikom Grigorijem i gradonačelnikom Trebinja

N1

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović boravio je danas u posjeti Trebinju gdje se prvo sastao sa vladikom zahumsko hercegovačkim i primorskim Grigorijem.

Iz Trebinja su najavili još bolju saradnju, a Čovic je govorio o položaju Srba u Mostaru te je kazao da je neophodno ostvariti  ravnopravnost svih naroda, ne samo u Trebinju nego u cijeloj BiH.

Nakon toga sastao se i s gradonačelnikom Trebinja Lukom Petrovićem s kojim je razgovarao o problemima, ali i rješenjima za bolji status grada.

Razmijenili su mišljenja kako poboljšati odnose u regiji, zbog ratne prošlosti politički odnosi sa Dubrovnikom nisu najbolji, a oni se moraju popraviti. Tu će trebati malo pažnje narednih mjeseci da svi sagledamo i ostavimo iza sebe ono vrijeme, ono se sigurno neće zaboraviti, to je vrlo jasno, ali da ostavimo i da nastavimo normalno živjeti, kazao je Čović.

“Želimo da Trebinje bude prava tačka u ovom regionu gdje će biti centar turizma, da će biti realizacije dobrih ideja”, naveo je Luka Petrović, gradonačelnik Trebinja.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.