Uhapšeni muškarac u Šamcu povrijedio policajca

Vijesti 11. okt 201713:01 > 13:05
N1 / Arhiv

Muškarac čiji su inicijali R.B. priveden je u Policijsku stanicu Šamac zbog narušavanja javnog reda i mira u kafani i nakon toga uhapšen zbog napada na policajca, saopšteno je iz Policijske uprave Bijeljina.

U prostorijama Policijske stanice Šamac osoba R.B. je nastavila da narušava javni red i mir vriskom i galamom, te je jednom policijskom službeniku povrijedio ruke.

Dežurni ljekar Medicinskog centra u Doboju konstatovao je kod policajca tjelesne povrede, o čijem se stepenu nije izjasnio.

O događaju je obaviješteno Okružno javno tužilaštvo u Doboju, a nakon kompletiranja predmeta protiv osobe R.B. biće podnesen izvještaj zbog napada na ovlaštenu službenu osobu u vršenju službene radnje.

Osoba R.B. je prethodno razbijanjem čaša i flaša narušavala javni red i mir u ugostiteljskom objektu u Šamcu, čiji je vlasnik pozvao policiju.

Izlaskom na mjesto događaja policija je potvrdila navode prijave i pozvala osobu R.B. u službene prostorije Policijske stanice Šamac radi obavljanja razgovora na okolnosti narušavanja javnog reda i mira.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.