Dodik o skupu opozicije na Palama

Vijesti 11. okt 201719:05 > 19:07
N1

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da od svih političkih aktera i stranaka očekuje podršku rezoluciji o vojnoj neutralnosti RS.

Ističući da su podršku ideji za vojnu neutralnost RS ranije izrazili predstavnici vladajućih stranaka, ali i opozicije, Dodik je ocijenio da je to bila “samo priča”.

“Sada imamo konkretan dokument, koji će odrediti da Republika Srpska ne daje svoju saglasnost za NATO integracije i da ćemo pratiti poziciju Srbije“, rekao je Dodik novinarima na Palama.

On je naveo da je to odluka koja je donijeta konsenzusom, ali da ne zna da li će svi u Narodnoj skupštini glasati za rezoluciju.

“Većina za to postoji i ona nije sporna”, istakao je Dodik.

Dodik, koji je i predsjednik SNSD-a, odbacio je spekulacije o problemima u koaliciji ove stranke i DNS-a.

“Savezništvo traje 20 godina, to je najdugovječnija koalicija na Balkanu”, naglasio je Dodik i dodao “da postoje neka pozicioniranja pred izbore, ali da je opredjeljenje obje stranke da idu dalje zajedno”.

On je rekao da zajednička saradnja SNSD-a i DNS-a, zajedno sa socijalistima, garantuje političku i državnu stabilnost u Republici Srpskoj, pri čemu svi imaju odgovornost da nastave zajedno da rade.

“Kako ćemo se pozicionirati sa stanovišta određenih kandidatura, to dolazi kasnije, ali opredjeljenje da smo zajedno, sigurno je nesumnjivo”, kaže Dodik.

Komentarišući održavanje “skupštine naroda” večeras na Palama, Dodik je naveo da je riječ o stranačkom skupu, iako organizatori imaju drugačije ambicije.

“Republika Srpska u tom pogledu može da bude ponosna – da ljudi imaju slobodu da organizuju te sastanke. Nemam ništa protiv, podržavam tako nešto”, istakao je Dodik.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.