Najavljene redukcije, poznate zone sa najviše kvarova

Vijesti 12. okt 201717:39 > 17:43
N1

U toku sutrašnjeg dana doći će do poremećaja u vodosnabdijevanju u nekoliko sarajevskih naselja i ulica.

Postupajući po mjerama koje je usvojila vlada Kantona Sarajevo na 90. vanrednoj sjednici, KJKP ViK je dobio pomoć drugih komunalnih preduzeća koji su ustupili radnike, opremu ili mehanizaciju kako slijedi: Komunalac Hadžići 1 bager, KJKP Rad 1 bager I 1 poluteretni kamion KJKP Park 1 bager, KJKP Pokop 1 poluteretni kamion i 15 radnika, KJKP Toplane 1 poluteretni kamion, KJKP Tržnice svu raspoloživu mehanizaciju i  Sarajevogas koji se svojim punim kapacitetom u tehnickom i operativnom smislu stavio na raspolaganju KJKP ViK Sarajevo.

Uz pomoć kolega iz drugih komunalnih preduzeća oformljene su ekipe koje će raditi na otklanjanju kvarova i rekonstrukciji vodovodne mreže, saopćeno je iz ViK-a.

Aktivnosti koje će se provoditi 13. 10. 2017. godine petak su: rekonstrukcija ulice Aleksandra Puškina, priključenje na mrežu u naselju Bistirik, rekonstrukcija i priključci veza u ulicama Logavina i Karpuzova.

Po analizi zone sa trenutno najvećim brojem kvarova su Kobilja glava (naselja Pofalići, Velešići, Koševsko brdo, Ciglane i dio Vogošće); zona Mojmilo-Hrasno i Dobrinja (naselja Grbavica, Dobrinja, Alipašino polje, Trg heroja, dio Pofalića, Otoka, Čengić vila) kao i zona rezervoara Igman (naselja Sokolović kolonija, Butmir, Ilidža, Stup).

Prioritetna zona u kojoj će se otklanjati kvarovi je Kobilja glava i to ulice Hasana Bibera i Isaka Samokovlije. Radi će se na cjevovodima profila DN 400 i DN 100.

U toku dana doći će do poremećaja u vodosnabdijevanju slijedećih naselja i ulica: Velešići, Pofalići, te ulice Ruđera Boškovića, Humska, Zahira Panjete, Drinska, Pofalićka, Ivanjska, Skopljanska, Orašačka, Muhameda Redžovića, Hasana Bibera i Isaka Samokovlije.

U narednom periodu će se pojačati otklanjanje kvarova uz pomoć drugih komunalnih preduzeća da bi se ublažilo teško stanje u vodosnabdijevanju u Kantonu Sarajevo, saopćeno je iz KJKP Vodovod i kanalizacija.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.