Mektić objavio ugovor: U čijem se automobilu vozi Dodik

Vijesti 20. okt 201711:33 > 11:40
N1

Član glavnog odbora Srpske demokratske stranke Dragan Mektić danas je na pres-konferenciji predstavio ugovor MUP-a Republike Srpske o najmu automobila za potrebe predsjednika RS MIlorad Dodika.

“Na šta troše oni pare. Evo, između ostalog, nevjerovatna činjenica i podatak od 5.1. 2012. godine, ugovor o zakupu između Ministarstva unutrašnjih poslova i firme Rašida Serdarova, kontraverznog biznismena, da zakupljuju njegovog Mercedesa. Zakupljuju njegovog Mercedesa, onaj u kojem se Dodik vozi, što ima zadnje brojeve tablica 111, to je Rašida Serdarova. Mjesečno mu plaćaju 2.000 maraka plus PDV. Evo vam papira, pet godina, 60 mjeseci, 120 hiljada maraka”, kazao je Mektić.

“On se vozi u autu kriminalca koji se ne smije vratiti u zemlju porijekla. To je nevjerovatna činjenica, ja ću vam ovo ostaviti, slobodno gledajte. Gdje god zagrebeš njihov posao, to su krvavi milioni. Kažu on patriota, brani RS. Svaki dan juriša čovjek. Ne spava. Jučer je u Modriči jurišao, izmišlja, narod zamajava glupostima i teškom budalaštinom”, naveo je Mektić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.