Mektić: Šta smo mi, ova obična raja?

Vijesti 20. okt 201711:46 > 13:46
N1

Predsjednik RS-a Milorad Dodik prije nekoliko dana je kazao da je regionalna šefica Ureda visokog predstavnika (OHR) u Banjoj Luci Marianna Berecz „podržavala opoziciju u Narodnoj skupštini RS-a te da je htio da izda nalog za njeno hapšenje".

“Jednog trenutka sam veoma teško odolio iskušenju da ne dam nalog da je uhapse. Ona tamo podstiče one iz opozicije da ruše parlament i ostale institucije. Zamislite kakva drskost. Dođe ovdje u našu zemlju i ona to radi, dođe ovdje u Banju Luku, gdje mi imamo parlament i ona to radi. Zamislite vi tu drskost, dosta više tih stranaca. Ovaj narod se mora osloboditi stranaca”, ustvrdio je Dodik. 

Ovu izjavu predsjednika RS danas je komentarisao i ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić.

“To je još jedna neviđena glupost, budalaština. Ne znam kako bi to najjednostavnije rekao. Koga on da hapsi, kome on da izdaje naređenje za hapšenje, ko je on, jesmo li mi podanici? U kakvom društvu i državi živimo kad je on u stanju da to kaže prema jednoj osobi koja je u statusu diplomatskog imuniteta, u zaštiti u skladu sa međunarodnom konvencijom. Šta smo mi, ova obična raja? On će sutra reći ‘pucaj u ovoga’, klečat ćemo kao žrtve u Siriji i Iraku koje su klečale pred ISIL-om. To nije bilo ni u doba inkvizicije, doba barbarstva. Druga stvar je to što je on spinovao, kakve veze ima OHR sa opozicijom, po čemu je OHR bitan, izdaju saopštenja, neku zabrinutost. Šta ona znači opoziciji, čemu može pomoći opoziciji?“, kazao je Mektić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.