Vremenska prognoza za naredne dane

Vijesti 24. okt 201716:08 > 16:14
N1

Objavljena je vremenska prognoza za naredna tri dana u BiH.

Četvrtak – u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Vjetar slab promijenjivog smjera.

Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 1 i 6, na jugu od 7 do 10, a najviša dnevna temperatura zraka između 13 i 19, na jugu od 17 do 22 stupnja.

Petak – u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Od večernjih sati novo naoblačenje sa sjevera koje će u noći na subotu u Bosni uvjetovat kišu, na planinama i snijeg. Padavine nisu obilne, alisu moguće značajne promjene vremenskih prilika.

Vjetar slab jugozapadnog smjera. Od poslijepodnevnih sati vjetar mijenja smjera na sjever. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 4 i 8, na jugu od 8 do 12, a najviša dnevna temperatura zraka između 17 i 22 stupnja.

Subota – u Bosni pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom prije podne, a na planinama sa susnježicom i snijegom. Tokom dana postupan prestanak padavina i smanjenje oblačnosti.

U Hercegovini prije podne umjereno oblačno, a poslije podne nešto sunčanije. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 4 i 10, na jugu od 9 do 12, a najviša dnevna temperatura zraka između 9 i 15, na jugu od 15 do 18 stupnjeva.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.