Riđobrki za N1 otkrio zašto se toliko dugo "skrivao"

Vijesti 27. okt 201716:52 > 17:00
N1

Gost Dana uživo bio je Adis Nadarević, javnosti mnogo poznatiji kao Riđobrki sa društvene mreže Twitter.

Popularni “Riđobrki” je gostovao u komentaru društvenih mreža, gdje je komentarisao društveno-političku situaciju kroz najpopularnije tvitove.

Na pitanje zašto je toliko dugo bio “skriven” pod nadimkom “Riđobrki”, kazao je:

Nisam se otkrivao javnosti jer ja volim da radim u tišini, bez te prizme ličnog, nacionalnog, spolnog ili bilo kakvog drugog. U posljednje vrijeme pristižu ponude za razne angažmane, morao sam otkriti identitet“, ističe Nadarević.

Šta uopšte znači biti “utjecajan tviteraš”?

Mogu vam reći da biti utjecajan tviteraš ne znači ništa i imam problem sa konceptom “utjecajnosti”. Koncept utjecajnosti na internetu u zemlji koja duguje ne znam više kome, sa političarima koji se ne pitaju ništa u svemu tome i onda “tripovati” tu utjecajnost je smiješno i kontraproduktivno“, smatra Nadarević i dodaje:

Ipak, prija mogućnost koju otvaraju društvene mreže gdje svako može kazati svoj stav i onda taj stav odjekne“.

S obzirom na to da je jedan od omiljenih tviteraša u BiH, pitali smo Nadarevića koja su pozitivna ili negativna iskustva s kojim se susretao.

Volim i ja Twitter zajednicu i ovom prilikom je toplo pozdravljam. Hvala na citiranju. Ne bih mogao govoriti o negativnim iskustvima, jer ja se u svom radu držim principa etičkog novinarstva. Informacija mora biti nepristrasna, objektivna i ne smijete naginjati na jednu stranu. Ako se držite toga, nijedan napad niti kritika vas ne može pogoditi“.

Uskoro video kompletnog gostovanja.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.