Žalica: Na pravi način pokazati srednji prst političarima

Vijesti 30. okt 201709:00 > 09:04
N1

Jasna Žalica, glumica i profesorica na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu, bila je gošća u Novom danu, gdje je sa Almom Dautbegović Voloder komentarisala društvenu svakodnevnicu kroz naslovnice dnevnih novina.

Žalica je inače bila prva gošća rubrike PRESS, kada je N1 televizija počela sa emitovanjem programa prije tri godine, a tada je istakla da se u BiH život dijeli na “prije i poslije izbora”.

“Strašno je da nemamo šta novo reći, da se možemo pohvaliti, da tugujemo… Stojimo i postojimo”, kazala je Žalica.

S obzirom na to da radi kao profesorica – kazala je da nije baš sigurna koliko studenti čitaju novine.

“Slabo i pišu, mi ih tjeramo. Zapiše jedan, uslika i dijele fotografiju. To je to vrijeme. Moram priznati da i ja sve rjeđe čitam novine, pročitam kod roditelja odem”, kazala je Žalica.

Komentarišući naslovnice dnevnik novina, izdvojila je dva naslova: “Pokazala srednji prst Trumpu i nije uhapšena” i “Cijela BiH želi pomoći u liječenju malene Dalal”.

“Voljela bih na pravi i tačan način da pokažemo srednji prst našim političarima, koje biramo da nas maltretiraju, da se moramo organizovati na velike akcije za našu djecu. Normalno je da smo merhametli, a normalno je to da ne bi to trebali raditi za spas djece”, kazala je.

“Imam savjet starim ljudima, da mladim pokažu da vrijedi izaći na izbore. Vide da se ništa ne mijenja i odustaju. Okreću se svijetu gdje mogu dobiti neku satisfakciju”, izjavila je Žalica.

Komentarisala je i novo izvođenje Audicije, a kazala je da je to bilo za nju jako emotivno, nostalgično – a ocijenila je da ljudi vole da se prisjećaju tog perioda.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.