Uposlenici Rukometnog saveza BiH od danas ne dolaze na posao

Vijesti 30. okt 201715:34 > 15:36
Facebook

Uposlenci Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine od danas iz finasijskih razloga više nisu u mogućnosti dolaziti na posao.

Navode da već sedamnaest mjeseci nisu dobili platu, a zbog neuplaćenih doprinosa nisu u mogućnosti da ovjere zdravstvene knjižice.

– Strpljivo smo čekali promjene koje su nam obećavali. Zbog odigravanja utakmica kvalifikacija za evropsko prvenstvo muške rukometne reprezentacije BiH uložili smo posljednje napore kako bi bile odigrane i organizovane, te kako RSBiH ne bi snosio posljedice od EHF-a – navodi se u saopćenju, koje potpisuju uposlanici RSBiH Enid Tahirović, Bojan Jolić, Željna Delahmetović i Mirsada Đaltur.

Ističu da od novog rukovodstva RSBIH nisu naišli na razumijevanje i adekvatan pristup rješavanju nagomilanih problema.

– Od održane Skupštine RSBiH 10. juna do današnjeg dana, nakon nekoliko neuspjelih pokušaja s novim rukovodstvom RSBiH da na normalan i dostojanstven način riješimo probleme s kojima smo suočeni, iscrpili smo sve svoje materijalne, pa i zdravstvene mogućnosti da se nosimo sa problemima. Shodno navedenom, sa žaljenjem konstatujemo da nismo u mogućnosti finansirati svoj dolazak na posao – saopćeno je.

Najavili su da će o svemu obavijestiti evropsku i svjetsku rukometnu organiciaju –  EHF i IHF.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.