Sarajevo: Pala skela na zgradi, dvije osobe poginule

Vijesti 28. jan 201517:00 > 17:05
N1

Dvije osobe su poginule kada se srušila skela koja je osiguravala objekat u izgradnji u sarajevskom naselju Marijin Dvor. Konačan broj povrijeđenih nije utvrđen.

Jedna osoba je mrtva. Umrla je na putu do KUM-a, nakon što pokušaj reanimacije nije uspio. Druga osoba je teško povrijeđena, i trenutno se radi dijagnostika“, potvrdila je za N1 glasnogovornica KCUS-a Muamera Šehić.

Druga osoba je preminula na licu mjesta nakon pada skele, kazao je za N1 portparol MUP-a KS Irfan Nefić.

Oko 16:40 sati smo dobili dojavu od građana da je došlo do rušenja skele u ulici Hiseta 11 prilikom koje ima povrijeđenih. Tačan broj povrijeđenih nije poznat i stepen povreda još uvijek nije poznat“, saopćeno je za N1 u Operativnom centru MUP-a KS.

Mjesto nesreće je ograđeno žutom policijskom trakom. Pozvani su i vatrogasci, jer se sumnja da ispod ruševina ima zatrpanih ljudi.

N1
N1
N1
N1
N1

Saznajemo da je jedna osoba teško povrijeđena te da je prevezena na KUM gdje će joj biti ukazana pomoć, a očevici su za N1 kazali da su vidjeli radnike kako padaju sa vrha skele.

Tramvajske žice su padom skele potrgane, tako da tramvajski saobraćaj funkcioniše na relaciji Ilidža – Željeznička stanica.

N1

Omer Omeragić bio je svjedok nesreće koji je pomagao povrijeđenim radnicima. Za N1 je kazao:

Pomagao sam unesrećenim, jedan je jedva davao znake života. Priključili su ga na aparate“.

N1

Kako javlja reporterka N1 koja se nalazi na mjestu događaja, dvadesetak radnika koji su prošli bez povreda je provedeno uz pratnju Hitne pomoći.