Ismir Jusko u Novom danu

Vijesti 07. nov 201713:47 > 22:38
N1

Unsko-sanska pruga, most na Savi kod Gradiske, dionica prema Crnoj Gori preko Sćepan Polja, brza cesta Sarajevo - Beograd, Pelješki most, Bh. nebo, javni servis - teme su o kojima ćemo sutra, u temi jutra, razgovarati sa ministrom komunikacija i prometa BiH Ismirom Juskom.

Centar za istraživačko novinarstvo ovih dana dobio je šestu tužbu protiv institucija zbog nepoštivanja zakona o slobodi pristupa informacijama. 15. novembra CIN organizuje izložbu novinarskih fotografija i konferenciju o relevantnosti novinarskih izvora. Sutra su naši gosti. Govorimo o tužbama koje pokreću kako bi pomogli svim novinarima u BiH da lakše dolaze do zvaničnih informacija, o dobroj i lošoj praksi korištenja zvaničnih i nezvaničnih izvora.

Šesti po redu Otvoreni univerzitet održat će se u Sarajevu od 9. do 11. novembra 2017. pod naslovom Šta da se radi? Na Otvorenom univerzitetu tražit će se odgovori na javnim raspravama o zajedničkom jeziku, novim društvenim pokretima i urbanim borbama, protestima i plenumima, današnjoj krizi Evrope. O ovim temama i društvenoj svakodnevnici razgovaraćemo sa Ines Tanović-Sijerčić.

Škola fudbala Valter iz Sarajeva prepoznatljiva je i van granica Bosne i Hercegovine. Valterovci su proteklih godina bili gosti mnogih evropskih velikana, gosti velikih timova u Rimu, Istanbulu, Gracu… Ovim putovanjima dječacima se ispunjavaju snovi, upoznaju svoje fudbalske idole, borave na stadionima gdje se igraju finala Lige Prvaka ili velikih takmičenja. Ovaj put Valterovci su puni utisaka iz Torina. Njihov domaćin u Juventusu bio je Miralem Pjanić.