Novi snijeg, novi problemi za vozače širom BiH

Vijesti 14. nov 201720:40 > 20:44
N1

Na putevima u nižim predjelima saobraća se po mokrom ili vlažnom kolovozu, dok na dionicama u višim predjelima mjestimično ima ugaženog snijega. Zbog snijega na kolovozu izdvajamo magistralne puteve: M-16 Kupres-Šuica, M-15 Glamoč-Mlinište, M-16.2 Prozor-Gornji Vakuf (prevoj Makljen) i M-17 Sarajevo-Konjic (prevoj Ivan), saopćeno je iz BIHAMK-a.

Iz BIHAMK-a upozoravaju i na učestale odrone na brojnim dionicama i savjetuju oprezniju vožnju. Tokom noći, zbog pada temperature, skreću pažnju na moguće formiranje poledice, posebno na dionicama u višim predjelima, preko mostova i na prilazima tunelima.

Zbog redovnog servisiranja tunela Bijela Vlaka na autoputu A1 Zvirovići-Bijača, večeras od 22 do 01 sat, bit će zatvoren pravac Zvirovići – Bijača, dok će od 01 do 05 sati ujutro biti zatvoren pravac Bijača-Zvirovići. Na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Pale (dionici Ljubogošta-Pale) i dalje je, zbog radova, obustavljen saobraćaj u tunelu Kalovita Brda i saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini.

Zbog deminiranja terena na magistralnom putu M-14.1 Brčko-Bijeljina u naselju Gredice, svakodnevno od 8 do 16 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava saobraćaja. Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajaju magistralni put M-14.1 Odžak-Vukosavlje, kao i magistralni put M-17 lokalitete Konjic (kod mosta) i Drivuša.

Izmjenjen je režim saobraćaja zbog radova na regionalnim putevima: R-469 Živinice-Međaš i R-461a Srebrenik-Donja Orahovica, a zbog aktiviranih klizišta na regionalnim putevima R-441 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo) i R-454a Bratunac-Drinjača.

Na graničnim prelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.