Senad Šepić i Šefik Džaferović gosti Dana uživo

Vijesti 15. nov 201715:49 > 15:53
N1

Odgođena je sjednica Zastupničkog Doma Parlamenta BiH nakon što su zastupnici SZP -a obavjestili Kolegij doma da neće prisustvovati sjednici zbog konzultacija sa srpskim članom Predsjedništva Mladenom Ivanićem u Banja Luci.

O odgađanju sjednice, i aktuelnoj situaciji u BiH i odnosima sa susjednom Srbijom za Dan uživo govori Šefik Džaferović, zamjenik predsjedavajuće Zastupničkog doma Parlamenta BiH. Nakon današnjeg odlaganja sjednice Parlamenta BiH zbog nedostatka kvoruma, oglasile su se brojne stranke, ali i pojedinci političari.

U nizu reakcija je i ona Nezavisnog bloka : “Parlament BiH ne smije biti blokiran radi retorike nesposobnih lidera.” Sa nama je i predsjednik NB Senad Šepić. Konferencija o klimi u Bonnu, COP23, okončava za dva dana. Najveći svjetski događaj posvećen zaštiti okoliša okupio je oko 25.000 učesnika na oko 1000 različitih događaja. Danas i zvanično počinje segment na visokom nivou! Iz Bonna Aida Hadžimusić.

Nakon malo dužeg vremena, nastavlja se obogaćivanje sarajevskih haustora muralima, ovaj put na Grbavici. H:ART udružen sa Obojenom klapom otvara četrnaestu po redu javnu galeriju izložbon “Neke ljude ljubav grije”! S vama smo od 16:30 sati, a dobar dan će vam poželjeti Emela Burdžović.