FOTO| Diplomatski bazar u Sarajevu u fantastičnoj atmosferi

Vijesti 09. dec 201713:28 > 13:32
N1

Danas se u Sarajevu održava diplomatski zimski bazar. Već tradicionalni događaj ove godine okuplja oko 40 učesnika - različite ambasade, međunarodne organizacije i udruženja.

Tokom dana učesnici vrše prodaju proizvoda koji predstavljaju kulture i države iz kojih dolaze a sav prikupljeni novac biće doniran kao podrška radu 7 udruženja koja se bave različitim dječijim potrebama, u cijeloj Bosni i Hercegovini. Prošle godine je na diplomatskom bazaru prikupljeno oko 130 000 KM, a i ove godine interes posjetioca ukazuje da će bazar biti uspješno okončan – kasnije danas.

Za N1 su bazar komentarisali i predstavnici ambasada prisutnih na bazaru. Ambasador Velike Britanije u BiH – Edward Ferguson je kazao da je ponosan na današnji događaj.

“Možete vidjeti da je atmosfera fantastična – štandovi pokrivaju cijeli svijet. Prodajemo hranu, piće, različite stvari. Predivan dan, i sve u prelijepu svrhu – jer će sav skupljeni novac ići u dobrotvorne svrhe. Ja mislim da je fantastično”, dodao je Ferguson.

Ambasador Italije u BiH, Nicola Minasi naveo je kako je ovaj bazar prilika da ambasadori daju nešto Bosni i Hercegovini.

“Mislim da je prelijepo što sve ambasade dođu ovdje zajedno da nešto pruže djeci Bosne i Hercegovine. Mi smo odlučili donjeti pravi italijanski štand, nudimo domaću hranu i odjeću, nešto za aukciju, nešto za prodaju. Stvarno želimo ponuditi našu kulturu i hranu, ali i vratiti nešto ovoj prelijepoj zemlji.”

U okviru bazara biće održane aukcija i lutrija, a veliki broj proizvoda dostupan je posjetiocima danas do 16 sati u Skenderiji.

N1
N1
N1
N1