Dan uživo: Gosti su Suvada Kuldija, Fehim Škaljić…

Vijesti 25. dec 201715:53 > 15:54
N1

Najradosniji katolički praznik prilika je da zavirimo u domove za djecu bez roditelja i one za osobe treće dobi, te da vidimo kako se tamo praznuje. Idemo do Štadlerovog dječijeg doma i Gerontološkog centra.

Vrijeme je praznovanja, ali nažalost i upotrebe pirotehničkih sredstava. Iako su zabranjena, policija im teško staje u kraj, a bilježimo i nesretne slučajeve poput dječaka iz BL koji je zadobio teže povrede. O kontroli, kaznama, kažnjenim, ulozi roditelja, sigurnosnom aspektu u Sarajevu tokom centralne novogodišnje proslave razgovaramo sa Suvadom Kuldijom, glasnogovornicom MUP-a KS.

O prekinutoj i nikad ponovno zakazanoj sjednici Zastupničkog doma, radu Parlamenta, evropskim integracijama, vladajućoj koaliciji, skandalima sa zakonom o akcizama, Daytonu 2 razgovaramo sa zastupnikom iz redova SBB-a Fehimom Škaljićem.

U Banja Luci će 8 put biti održana humanitarna donatorska veče “S ljubavlju hrabrim srcima”, muzičke zvijezde, javne ličnosti uz građane potrudit će se da skupe što više novca za Fond solidarnosti. Za Dan uživo govori Jasminka Vučković direktorica Fonda solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu.