Bera za N1: Alkohol vam ne garantuje da ćete biti sretni

Vijesti 27. dec 201717:47 > 17:52
N1

Klimatolog Željko Majstorović i ljekar Tihomir Bera gostovali su danas na N1 televiziji, a gledaocima su uputili nekoliko savjeta za predstojeće blagadanske dane.

Dr. Bera je kazao da je važno da svi građani redovno uzimaju terapiju ukoliko im je ranije propisana.

”Ako imaju predviđenu terapiju da je redovno uzimaju. Pozitivna su saznanja iz Kantona Sarajevo, ovogodišnja kampanja vakcinacije od gripa je polučila dobre rezultate. Ne očekujemo dramatične situacije kao prethodnih godina. Što se tiče Zavoda za hitnu medinsku pomoć, mi smo na dispoziciji našim sugrađanima i gostima grada”, kazao je dr. Bera gostujući na N1 televiziji u emisiji Dan uživo.

Potom je savjetovao građanima umjerenost u hrani i piću za novogodišnje praznike.

”Da biste bili sretni, ne morate uopće da pijete. Svi liječnici savjetuju umjerenost u hrani i piću isto tako. Možete popiti jedno pivo zato što ste pojeli jednu dobru večeru, jedno crno vino ili bijelo vino, jedan dec, a ne dva litra. Konzumiranje alkohola i pijanstvo vam ne garantuje da će vam biti lijepo i da ćete biti sretni”, kazao je.

Majstorović je dodao da se za Novu godinu ne očekuju padavine.

Neće biti sniježnih padavina za Novu godinu, ali uvertira će biti sniježna. Veliki ciklon koji se približava nanosi jugozapadno strujanje, biće jačeg vjetra. Kada centar ciklona prođe iza nas, onda nam stiže hladni zrak i sa njim sniježne padavine. U noći sa četvrtak na petak može biti sniježnih padavina, ali poslije se stabilizuje situacija. Dani oko Nove godine biće bez padavina i topliji”, ispričao je Majstorović.

Uskoro video.