"Potvrdili su da je Ceca letjela helikopterom RS"

Vijesti 02. jan 201817:24 > 17:25
Tanjug / Tanja Valič

U PDP-u smatraju da je Helikopterski servis Republike Srpske današnjim saopštenjem potvrdio da je pjevačica Svetlana Ražnatović "dovezena helikopterom RS" na nastup u Banjaluci, te i dalje traže hitan odgovor entitetske vlade u vezi sa ovim letom.

Klub poslanika PDP-a u NSRS i dalje insistira da isključivo od Vlade Republike Srpske dobije odgovor po čijem nalogu je odobren ovaj let, koliko je koštao i kako će trošenje novca biti opravdano, navodi se u saopštenju PDP-a.

Iz ove stranke poručuju da PDP ne zanima da li je pjevačica na novogodišnji nastup “u noćni klub blizak ljudima predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku” stigla iz Beograda, sa Kipra, iz Sremske Rače ili sa Pavlovića ćuprije, već šta je uopšte radila u helikopteru RS. 

“Ako je to zahvalnost za navodnu humanitarnu aktivnost, postavljamo pitanje -hoće li se helikopterom provozati i svi pjevači koji su prije nekoliko noći nastupali u humanitarnoj akciji u Banjaluci, kao i 89.000 dobrih ljudi koji su pozvali humanitarni telefonski broj”, saopšteno je iz PDP-a.

Helikopteri Helikopterskog servisa Republike Srpske nisu imali nijedan registrovan prekogranični let 31. decembra 2017. godine, te stoga nisu tačne tvrdnje koje su se pojavile u javnosti da je helikopterom ovog servisa iz Srbije u RS doputovala pjevačica Svetlana Ražnatović, saopšteno je danas iz Helikopterskog servisa RS.