Reakcije na govor glumca Lazara Ristovskog u Banjaluci

Vijesti 10. jan 201810:19 > 10:27
N1

Na Akademiji u povodu 9. januara, Dana RS-a, koji je neustavnim proglasio Ustavni sud Bosne i Hercegovine, obratio se i glumac Lazar Ristovski. Njegove izjave izazvale su oštre reakcije na društvenim mrežama, pogotovo u Bosni i Hercegovini.

Ristovski je jučer u Banjaluci rekao da Republici Srpskoj niko ne može zabraniti da uđe u zagrljaj Srbiji.

“To bi bilo kao da djetetu zabranite da vidi i zagrli majku. Srbija je Republici Srpskoj majka i stariji brat”, rekao je Ristovski u besjedi na svečanoj akademiji “Misli na otadžbinu” povodom 9. januara – Dana Republike Srpske.

On je naglasio da Srbi u Republici Srpskoj i Srbiji treba da žive u jednoj državi, te da se mlađi moraju učiti poštovanju.

“Slobode za srpski narod nema dok se Srbija i Srpska ne spoje u jedno i sloboda nema cijenu”, rekao je Ristovski.

On je poželio Vučiću i Dodiku da u ovoj godini ostvare diplomatske ciljeve.

“Drina ne dijeli Srbe jer su Srbija i Srpska jedno. Ne može ih nijedan most približiti više i spojiti čvršće, nego što ih spaja krv predaka”, naglasio je Ristovski.

“Nije ljudski i civilizacijski držati ljude pod istim krovom ako ne žele da žive zajedno. Srbi su prije sto godina dali svaku treću mušku glavu, a sada se pitaju zašto Srbi s obje strane Drine ne žive zajedno. Od naših predsjednika se očekuje da od mosta na Drni naprave most čije će obe strane uskoro biti u istoj državi”, naveo je Ristovski.

U nastavku vam donosimo reakcije na Twitteru.

https://twitter.com/catacatko/status/950805378954137600

https://twitter.com/DeanMuzicka/status/950945889476071424